Gebruik van handpoppen op de zondagsschool

Foto
Wat ik met Pasen doe? Ik verstop mijn eieren!

Kunnen handpoppen gebruikt worden op de zondagschool? Jazeker. Met
een beetje oefening en voorbereiding kunnen handpoppen als de Sillypuppets een geweldige verrijking of aanvulling zijn op de zondagschool of kindernevendienst.

U hoeft zeker geen geoefende poppenspeler of buikspreker te zijn om de kinderen van de zondagschool iets mee te geven met behulp van handpoppen.
Onderaan deze pagina vindt u een paar kant en klare sketches om te oefenen en uit te proberem. Deze kunt u ook aanpassen aan uw eigen wensen.

Meestal wordt in een kindernevendienst een bepaald thema behandeld of een bijbelverhaal. Soms wordt dit verwerkt in een knutselwerkje.

Doet u zondagschool met de onderbouw dan is structuur belangrijk. In de tijd dat ik de onderbouw heb gedaan heb ik altijd een vaste handpop gebruikt die altijd voor de bijbelvertelling tevoorschijn kwam. 
Met deze pop voerde ik een dan een grappige dialoog waarin het te behandelen thema werd geintroduceerd.

Komt de handpop op de andere kindernevendiensten tevoorschijn dan wordt de handpop een "herkenningspop", de kinderen herkennen hem en gaan hem bij zijn naam noemen. Ze gaan wellicht naar hem uitkijken en vragen aan het begin van de zondagschool of Kennie (de naam van de handpop) er ook is.

U kunt zelf een gesprekje met de handpop voeren, als u kunt buikspreken is dat handig maar zeker voor de onderbouw niet nodig, de kinderen zullen vooral op de handpop letten en zijn bewegingen.

Als u de kindernevendienst met zijn tweeen doet dan kan een persoon de handpop hanteren achter een gordijn en iemand anders kan een gesprek met de handpop voeren waaraan de kinderen in de zondagschool eventuel mee kunnen doen. Diegene die achter het gordijn staat moet dan wel een aparte stem voor de handpop gebruiken.

Over handpop stemmen (charactervoices) valt veel te zeggen maar daarover later meer in een ander artikel.

 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.