Foto


Over handpoppen.net en de Poppenkist

Al jaren ben ik bezig met poppentheater "de Poppenkist".
Dit poppentheater brengt een combinatie van buikspreken met behulp van handpoppen en spelen met stage puppets. Als ik het heb over stage puppets dan heb ik het over half-body puppets die gebruikt worden achter de stage. Als een Sillypuppet wordt ontdaan van zijn benen spreken we van een stage puppet. Een buikspreekpop gebruiken we voor het publiek, we zijn zelf ook zichtbaar en staan voor het publiek.

Toen ik jaren geleden begon met buikspreken met mijn eerste handpop merkte ik  dat de kinderen erg enthousiast waren.  Ze zagen uit naar een volgende keer waar ze mijn buikspreekpop Kareltje konden ontmoeten.

Nadat mijn vaardigheid in het buikspreken op een bepaald niveau gekomen was besloot ik naar buiten te treden en optredens aan te bieden. Intussen waren er meer buikspreekpoppen bij mijn collectie gekomen.

Tijdens een conferentie in Amerika voor christelijke poppenspelers (Ifest 2008) leerde ik van ervaren buiksprekers de kneepjes van het vak. In Amerika is het buikspreken en het spelen met Puppets en handpoppen heel populair. Tijdens de conferentie keek ik vol bewondering naar tieners die het buikspreken al goed onder de knie hadden. Tijdens een buikspreek competitie ontving ik een bronzen award. Hierna kon ik nog meer bieden aan mijn publiek en intussen heb ik vooral opgetreden in Kerken, Jeugdgroepen en Feesten.

De Poppenkist wil graag het Buikspreken als entertainment en educatief instrument stimuleren in Nederland en Belgie. Educatief want naast lachen en grappen is buikspreken een prachtig instrument om waardevolle levenslessen aan jong en oud over te brengen.

Bezoekers van mijn oude site www.poppenkist.nl  bleven vragen of ik ook handpoppen en buikspreekpoppen verkocht, dit heeft uiteindelijk geleid tot het ontstaan van deze webwinkel. Veel Sillypuppets hebben hun weg inmiddels gevonden naar een breed publiek. Niet alleen voor poppenspelers, maar ook als fotomodel, rekwisiet of als een prachtig kado bleken de handpoppen heel geschikt.

Kom regelmatig terug naar deze site. Er zal regelmatig info over buikspreken en handpoppenspel verschijnen.

Riekelt de Vries
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.